Skip to content

de koude cijfers

Een organisatie heeft de sleutel in handen voor een gezonde werkomgeving

Contact

Gerenommeerde instituten als TNO en de Wereldgezondheidsorganisatie zien stress als de grootste gezondheidsepidemie van de eenentwintigste eeuw. Maar liefst 34 procent van het aan werkstress gerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress.

De kosten van het aan werkstress gerelateerde ziekteverzuim in Nederland zijn gegroeid van jaarlijks 1,8 miljard euro in 2015 naar 3,2 miljard euro in 2022!

Bij werkstress is een werknemer gemiddeld 46 dagen uit de running. De daarmee samenhangende kosten per werknemer bedragen gemiddeld 12.000 euro.

Bij een burn-out is een werknemer gemiddeld 240 dagen uitgeschakeld. De daarmee samenhangende kosten per werknemer bedragen dan gemiddeld 62.000 euro.

Als organisatie heb je wellicht vaker dit soort statistieken gelezen. Maar je hebt tot nu toe nog geen vertaalslag weten te maken. Begin je te beseffen dat een goed ingerichte werkomgeving van essentieel belang is omdat stress niet primair privé- of persoonsgebonden is?

Wat als je weer een gezonde en toekomstbestendige organisatie hebt? En je weet hoe slimme en effectieve preventiemaatregelen kan inzetten? Je niet meer met symptoombestrijding maar met een duurzame ontwikkeling bezig bent en je daarbij succes- en faalfactoren hebt kunnen definiëren?

Diana Gransbergen

Thinker | Enabler | Connection executor

Back To Top